Navigation Menu

CAVİT İN YERİ / GÜZELBAHÇE


Düşünün şimdi canınız mangal yapmak istiyor, ooohhh şöyle cızır cızır sesler çıkarsın, dumanı tütsün, etler, tavuklar miss gibi kokular yaysın etrafa, ne güzel olurdu değil mi?
Ama şimdi kim uğraşacak kömürle, yakma derdiyle ... Sonra ateş harlıyken pişirip, çiğ kalınca sevgiliye, eşe dosta rezil olmak da var.

İşte tam da bu diyorsanız, ben de size işte tam da burası diyeceğim o zaman. Cavit’in Yeri. Güzelbahçe de Pina yı geçtikten sonra Şirincan Restoran ın karşısı.

Süper lüks bir restoran değil ama Mangalcı işte, Wc leri ve ortamı gayet temiz, servisi hızlı, eti leziz. E daha ne olsun.

Favori mekanlarımdan, başka zaman, aman rejimdeyim 2 dilim ekmek yemem diyen insanları bile baştan çıkaran, yemenin zevkini sonuna kadar çıkaracağınız bir yer. Biz mezeleri ve köftesine hasta kalmadık ama etler süper.

Sistem şöyle işliyor; masa beğeniyorsunuz (hava güzelse dış kısım önerilir), içeri gidip ne yemek istiyorsanız seçiyorsunuz (Beyti, Et şiş, ciğer, böbrek, yumurta, sucuk, tavuk kanat, but, köfte...vs bir sürü seçenek var) Gözünüzün önünde kırmızı etler ve beyaz etler (tavuk) ayrı ayrı tartılıyor.


Siz masanıza gidene kadar, yakılmış, pişmeye hazır, köz halindeki mangalınız emrinize amade. Her masada mangalı altına koyacağınız ufak bacalar var, masalardaki tüm bu bacalar yerin altından motorlarla çekilip, çok büyük başka bir bacaya bağlanıp havaya karışıyor, bu yüzden sizi rahatsız edecek bir duman da yok.

Sonra gelsin domatesler, biberler, mantarlar, çevir mangalda cuppp mideye...


Sevgilinizde “görüyorsun değil mi ne becerikliyim, süper mangal yapıyorum” diye basıyor havayı. Ki İzmir de mangal yapmayı bilmeyen erkeğe iyi gözle bakmazlar, sevgilim bu konuda bayağı endişeli idi, şimdi kim tutar onu ...

Fiyat konusuna gelince biz hafta sonu 3 kişi gittik, 1.500 Gram Kırmızı et ve 400 Gram tavuk eti aldık, yanında şakşuka, köz patlıcan, çok acı atom, mantar, 2 kola, toplamda; 150 TL ödeme yaptık. En azından gitmek isteyenler için bir fikir olur diye düşünüyorum. 

Kesinlikle tavsiye listemde ilk sıralarda, özellikle kalabalık giderseniz tadına doyamayacaksınız.

Şimdiden bol cızırtılı , şen şakrak sofralar dilerim, afiyet olsun...

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar