Düşünün şimdi canınız mangal
yapmak istiyor, ooohhh şöyle cızır cızır sesler çıkarsın, dumanı tütsün, etler,
tavuklar miss gibi kokular yaysın etrafa, ne güzel olurdu değil mi? Ama şimdi
kim uğraşacak kömürle, yakma derdiyle ... Sonra ateş harlıyken pişirip, çiğ kalınca
sevgiliye, eşe dosta rezil olmak da var.
İşte tam da bu diyorsanız, ben de
size işte tam da burası diyeceğim o zaman. Cavit’in Yeri. Güzelbahçe de Pina yı geçtikten sonra Şirincan Restoran ın karşısı.
Süper lüks bir restoran değil ama
Mangalcı işte, Wc leri ve ortamı gayet temiz, servisi hızlı, eti leziz. E daha
ne olsun.
Favori mekanlarımdan, başka zaman, aman rejimdeyim 2 dilim ekmek yemem diyen insanları bile baştan çıkaran,
yemenin zevkini sonuna kadar çıkaracağınız bir yer. Biz mezeleri ve köftesine hasta kalmadık ama etler süper.
Sistem şöyle işliyor; masa
beğeniyorsunuz (hava güzelse dış kısım önerilir), içeri gidip ne yemek
istiyorsanız seçiyorsunuz (Beyti, Et şiş, ciğer, böbrek, yumurta, sucuk, tavuk
kanat, but, köfte...vs bir sürü seçenek var) Gözünüzün önünde kırmızı etler ve
beyaz etler (tavuk) ayrı ayrı tartılıyor.
Siz masanıza gidene kadar,
yakılmış, pişmeye hazır, köz halindeki mangalınız emrinize amade. Her masada
mangalı altına koyacağınız ufak bacalar var, masalardaki tüm bu bacalar yerin
altından motorlarla çekilip, çok büyük başka bir bacaya bağlanıp havaya karışıyor,
bu yüzden sizi rahatsız edecek bir duman da yok.
Sonra gelsin domatesler,
biberler, mantarlar, çevir mangalda cuppp mideye...
Sevgilinizde “görüyorsun değil mi
ne becerikliyim, süper mangal yapıyorum” diye basıyor havayı. Ki İzmir de
mangal yapmayı bilmeyen erkeğe iyi gözle bakmazlar, sevgilim bu konuda bayağı
endişeli idi, şimdi kim tutar onu ...
Fiyat konusuna gelince biz hafta
sonu 3 kişi gittik, 1.500 Gram Kırmızı et ve 400 Gram tavuk eti aldık, yanında
şakşuka, köz patlıcan, çok acı atom, mantar, 2 kola, toplamda; 150 TL ödeme
yaptık. En azından gitmek isteyenler için bir fikir olur diye düşünüyorum.
Kesinlikle tavsiye listemde ilk sıralarda,
özellikle kalabalık giderseniz tadına doyamayacaksınız.
Şimdiden bol cızırtılı , şen
şakrak sofralar dilerim, afiyet olsun...
0 yorum:
Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))