Navigation Menu

BENAZIR BHUTTO



DOĞUNUN KIZI Pakistan ın en etkin ve sevilen liderlerinden Zülfikar Ali Bhutto nun Harvard ve Oxford Üniversitelerinde eğitim görmüş güzel, karizmatik ve müslüman bir ülkenin tek kadın başbakanı olan kızıdır Benazir.

Askeri darbede büyük acılar yaşamış bir ülkede, General Ziya-ül Hak tarafından haksız yere asılan babasından sonra siyasete girmiş, 2 kardeşi öldürülmüş ama O özgürlük mücadelesini asla bırakmamıştır.
Okurken Benazir Bhutto nun özgürlük için canını hiçe saymasını, zengin ve rahat bir hayat sürebilecekken halkı için babasının asıldığı yerde ölene kadar mücadele etmesini , sürükleyici ve samimi bir dille okuyacaksınız.

Müslüman bir ülkede bile mecbur kalmadığı durumlar hariç başını kapatmaktan kaçınmış; “İslam kadınların kapanmasını emretmiyor, Hazreti Peygamberimiz en iyi peçenin gözlerdeki peçe olduğunu söyler” demiştir. 

Ve son ana kadar tüm anılarını kendisi derlemiş, sadece kitabın son bölümünü kendi tamamlayamamış çünkü gözlerini sonsuzluğa yummuştur.

Mutlaka okunması gereken, her sayfada hayranlık ve korku duygularını karışık olarak hissedeceğiniz harika bir otobiyografi.

Kesinlikle tavsiye ediyorum.

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar