Bu kekin tarifini yengem Yonca dan aldım, aldığım günden beri de sürekli bıkmadan yapıyorum, çok çok lezzetli, hamuru da süngerimsi oluyor, sert ve yağlı keklere inat, müthiş bir lezzet.
Malzemeler
3 Yumurta
!,5 Su Bardağı toz şeker
!/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı su
2,5 Su bardağı un
1 paket Kabartma tozu
1 Paket Vanilin
1 Su bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı ceviz
Hazırlık
İlk önce üzümleri yıkayıp, kekin içine koyana kadar suyun içinde bırakıyoruz. Kek karışımın içine koyacağımız zaman da önce suyunu döküp kağıt havlu ile kuruluyoruz ve dibine çökmesin diye üzerini unluyoruz.
Cevizleri de elimizle ufak ufak parçalıyoruz
Yapılışı
Yumurta ve şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sıvı yağ ve suyu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir kaba Un, Kabartma tozu ve vanilyayı un eleği ile eliyoruz ve karışıma ekliyoruz.
En son olarak da üzüm ve cevizleri ekleyip tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırıyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Ben İkea dan aldığım ufak kalıplarda pişiriyorum, tam 30 dakikada nefis kekler emrinize amade .
0 yorum:
Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))